Mnenja strank

Tadeja Logar Dolinšek

»Kar mi je najbolj všeč je, da sem s pilatesom vzpodbudila tudi mišice, ki so z mojo nepravo držo in delom zakrnele«.

Preizkusila sem že veliko vrst telovadbe, vendar ni bilo pravega učinka na moje bolečine v križu in s tem tudi slabe telesne drže. Odločila sem se za pilates pri Nežki, ki mi ga je priporočila prijateljica.

Pred začetkom sem tudi takrat malce dvomila o efektu vadbe, vendar sem kmalu ugotovila pravi pristop k vadbi in kar mi je bilo najbolj všeč, da sem s pilatesom vzpodbudila tudi mišice, ki so z mojo nepravo držo in delom zakrnele.

Z vztrajanjem in učenjem pravilnih tehnik dihanja in vaj se je v treh do štirih mesecih telesna drža bistveno popravila in tudi samo počutje je bilo veliko boljše. Pilates je sedaj moj stalni spremljevalec in tako bo ostalo še naprej. Ker pa imam delo, ki ga opravljam v izmenah sem se odločila za online pilates, katerega lahko izvajam, ko mi dopušča čas in razpoloženje.

Pri skupinskem pilatesu z Nežko, pa se počutim sproščeno, saj iz nas spravi ob dobri vadbi, tudi našo dobro energijo, kar pa je bistvo pri skupinskemu delu in druženju deklet, ki delamo nekaj zase. Pilates je zakon.

Tatjana Kos

»Lahko povem, da je pilates, preizkušeno, zelo dobra osnova za vse ostale športne aktivnosti (smučanje, kolesarjenje, daljša hoja,…) – prej so me po smučanju in kolesarjenju, vzponu na kakšen hrib, oz. vedno po daljši športni aktivnosti začela boleti križ in kolena…po redni vadbi pilatesa, pa sem si utrdila mišice in bolečin skoraj ni več. S pilatesom si lahko res okrepimo celotno naše telo.«

Bolečine v križu in hrbtenici so me »pripeljale« na pilates.
Za online vadbo sem se odločila v času »korone«, vse je naenkrat obstalo, pilates vadba v obliki druženja v fitnesu ni bila več mogoča in po določenem času »ne miganja«, so se zaradi narave dela začele pojavljati bolečine v hrbtenici, zato sem vedela, da moram nekaj nujno spremeniti. In tako sem se odločila za Online pilates. Ker sem pa že prej spremljala Nežkin spletni pilates, sem takoj vedela na koga se obrniti. Online različica pride še kako prav, ker imaš možnost vadbe tudi v tistem času, ko ne moreš od doma, oz. je tvoj urnik zapolnjen, pa rabiš vseeno nekaj razbremenitve in sprostitve.
Redna pilates vadba se zelo odraža v mojem boljšem počutju, večji vzdržljivosti, gibljivosti in posledično tudi sami drži.
Lahko povem, da je pilates, preizkušeno ��, zelo dobra osnova za vse ostale športne aktivnosti (smučanje, kolesarjenje, daljša hoja,…) – prej so me po smučanju in kolesarjenju, vzponu na kakšen hrib, oz. vedno po daljši športni aktivnosti začela boleti križ in kolena…po redni vadbi pilatesa, pa sem si utrdila mišice in bolečin skoraj ni več. S pilatesom si lahko res okrepimo celotno naše telo.
Če bi me kdo vprašal  3 leta nazaj o pilatesu nisem imela pojma, da lahko takšna oblika vadbe toliko pripomore k boljši gibljivosti in dobremu počutju. Zdaj sem prepričana, da je pilates vadba dobra podlaga za vse ostale športne aktivnosti, ki jih počnemo kot rekreativci in dobra naložba za naše zdravje!
Nežka je zelo zabavna, komunikativna, strokovno podkovana pilates trenerka. Priporočam jo vsem – starejšim in mladim. Pilates pa priporočam vsem, ki si želijo dolgoročno nekaj narediti za svoje telo in posledično za svoje zdravje.

Videi vadb-vaje so hitro dostopne, raznolike, razgibane in uporabne.

Pilates vadba je najboljša investicija za prihodnost.

Tanja Sekirnik

Draga Nežka – najprej čestitke za tooop spletni tečaj pilatesa.
Meni je fantastičen, ravno prav dolg in intenziven 🙂

Ker v živo ni bilo več moje vadbe v Ljubljani, ti pa si me totalno navdušila na 3 dnevnem brezplačnem intenzivu, sem se prijavila v online učilnico. Program mi je fantastičen, ker se res raztegnem in razgibam. Moje telo je bolj mladostno in počutim se fajn :). In definitivno sem prerasla intenzivne aerobne in fitnes vaje.

Moj edini pomislek pred nakupom je bila moja samodisciplina!!! Vse ostalo mi je bilo top. Pa res mi je super, ker je vse posneto in lahko delam kadarkoli.

Nataša Bogme Kirn

»Nežka sproti opozori na ravno tiste napake, ki jih udeleženke najpogosteje delamo, kot
bi nas videla, pa čeprav smo z druge strani ekrana, brez kamere.. Zadovoljna sem, da lahko imam vadbo, ki mi omogoča večjo gibljivost, čvrstost in posledično vitalnost.«

Dolga leta sem se ukvarjala z bolj ali manj intenzivnimi vadbami in si pridelala tudi nekaj manjših in eno večjo poškodbo. Tako sem zadnja leta vadbo skoraj opustila, zaradi posledic in bolečin (že prej omenjene poškodbe). Nežka, sošolka v Zlatem klubu, me je povabila, da se pridružim eni od njenih super brezplačnih akcij in preizkusim vadbo pilatesa pod njenim vodstvom. Bilo je on line, kar je pomenilo, da sem si lahko vzela čas, ko sem ga imela in to me je pritegnilo.
Poizkusila sem in ugotovila, da mi Nežkin način jasnega podajanja vaj, kombinacija vaj in tempo zelo ustrezata. Brez bolečin!!! Pridružila sem se njenemu on line programu Tvoj pilates,kjer sem že drugo leto bolj ali manj aktivno vključena. Vadbe so res odlično pripravljene, super urejene in predvsem jasno razložene.
Nežka sproti opozori na ravno tiste napake, ki jih udeleženke najpogosteje delamo, kot bi nas videla, pa čeprav smo z druge strani ekrana, brez kamere.. Zadovoljna sem, da lahko imam vadbo, ki mi omogoča večjo gibljivost, čvrstost in posledično vitalnost. Poleg redne hoje (vsaj 10.000 korakov na dan) je pilates postal moja edina vadba. In počutim se odlično.

Bojana Kovačič

“Pri online vadbi vztrajam predvsem zato, ker je preprosta za dostop, ker lahko trening naredim kadarkoli, kjerkoli in večkrat.
Pri sebi opažam veliko sprememb – ob redni vadbi bolečin v križu ni več, močno se mi je izboljšala gibljivost telesa, telo je čvrsteješe. Telo in glava sta sproščena, polna energije.”

Pilates sem obiskovala nekaj let v Loki in Sevnici, vmes za nekaj časa prenehala, a mi je ves čas nekaj manjkalo. Začutila sem tudi bolečine v spodnjem delu hrbta, zmanjšala se mi je gibljivost telesa. Na vse to je vplival predvsem čas korone, ko sem več sedela kot navadno. Takoj sem zopet pomislila na pilates in v tistem času je bila online vadba edina možnost, danes pa pri njej vztrajam predvsem zato, ker je preprosta za dostop, ker lahko trening naredim kadarkoli, kjerkoli in večkrat. Všeč mi je, ker so treningi dostopni ves čas in si lahko včasih privoščim tudi samo 15 min, če ni časa za več ali če telo to potrebuje. Pri sebi opažam veliko sprememb – ob redni vadbi bolečin v križu ni več, močno se mi je izboljšala gibljivost telesa, telo je čvrstejše. Telo in glava sta sproščena, polna energije. Nežka je pa itak carica in po njenih treningih so kotički ustnic vedno obrnjeni navzgor.

Tanja Govekar

»Že po prvih vajah začutiš spremembo, kako »zbiti« hodimo naokoli…Eno tako luštno druženje z Nežko, ki te tudi pri malo težjih vajah spravi do nasmeha je ura pilatesa, enkrat dvakrat na teden ali s pomočjo videa doma!«

Zakaj PILATES? Delaš, hodiš, kolesariš.., še vedno nekaj manjka, pa ti predlagajo telovadbo, pa fitnes itd. nič me ne “zamika”, hmm..,pa zdaj? Veliko se govori tudi o jogi, čisto slučajno naletim na pilates, ampak ker so to bolj skupinske vadbe kar malo oklevam, pa zberem pogum in pokličem Nežko..,pa začnem, že po prvih vajah začutiš spremembo, kako “zbiti”,hodimo naokoli…Eno tako lušno druženje z Nežko ki te tudi pri malo težjih vajah spravi do nasmeha je ura pilatesa, enkrat, dvakrat na teden ali s pomočjo videa doma!

Maruša Molan

»Pilates mi je in mi še vedno daje veliko, izboljšala se mi je telesna drža, učvrstila sem trebušne in hrbtne mišice, ter spoznala neverjetno ekipo močnih žensk.«

Po porodu sem imela težave z bolečino v križu in po srečnem naključju, sem našla popolno vadbo. Pilates mi je in mi še vedno daje veliko, izboljšala se mi je telesna drža, učvrstila sem trebušne in hrbtne mišice, ter spoznala neverjetno ekipo močnih žensk.
Naučila sem se pravilnega dihanja pri izvajanju vaj in ugotovila, da sem zmožna narediti nekaj lepega zase. Rada bi izpostavila tudi Nežkino vodenje, saj vaje prilagaja tako skupini kot posameznikom, ter nas vseskozi spodbuja, da je izvedba skoraj popolna ;). Pilates z Nežko priporočam vsem, ki se najdejo v mojem opisu, predvsem mamicam, ki po dojenju trpijo za tistim neprijetnim občutkom v križu.

Katja Cemič

»Zelo mi je všeč, da imam uro pilatesa lahko kar doma – naj bo to zunaj, ali pa znotraj. Kar pa mi je najbolj pomembno je to, da Nežka pripravi tiste vaje, ki se fokusirajo na moje dotične težave s hrbtenico in krepitvijo delov telesa po porodu.«

Kar nekaj časa je že minilo po porodu hčerke, zato sem se odločila, da nekaj storim za krepitev telesa in pri svojih težavah s hrbtenico. To je bil razlog, da sem se odločila za vadbo pilatesa. Individualne ure pilatesa pri Nežki so mi zelo všeč, saj mi omogočajo časovno in prostorsko fleksibilnost. Z Nežko se vedno sproti dogovarjava glede termina, ki mi najbolj ustreza in tudi ona spoštuje moje želje glede tega (tudi če kdaj ne dobim varstva za hčerkico, je tako lahko kar pri meni ta čas). Zelo mi je všeč, da imam uro pilatesa lahko kar doma – naj bo to zunaj, ali pa znotraj. Kar pa mi je najbolj pomembno je to, da Nežka pripravi tiste vaje, ki se fokusirajo na moje dotične težave s hrbtenico in krepitvijo delov telesa po porodu.
Po urah pilatesa že sedaj opažam razliko v svoji fleksibilnosti, predvsem pa temu, da znam sprostiti mišice v hrbtenici in drugje v telesu, ko začutim bolečine. Nežka mi je pokazala tudi vaje, ki jih lahko delam kadarkoli doma.

Menim, da mi individualne ure pilatesa lahko prinesejo veliko spremembo v prihodnosti. Vadba pilatesa vpliva na pravilno držo in krepitev mišic, to pa posledično k zmanjšanju bolečin, predvsem v hrbtenici. Verjamem, da pilates vpliva tudi na naše energetsko telo, v le-tem pa na umiritev in lažje spopadanje s stresom. Ne smem pa pozabiti še na to, da mi (bo) pilates omogoča(l) tudi nošenje in igranje s hčerkico brez morebitnih bolečin in zateglih mišic pozneje. Individualno delo z Nežko bi priporočala vsem, ki si želijo storiti nekaj za svoje telo, ali pa imajo specifične težave, ki se tičejo bolečin v hrbtenici (ali na splošno). Nežka je sproščena, a hkrati zelo profesionalna, kar dela njene ure pilatesa zelo prijetne in funkcionalne. Individualno vadbo bi priporočala tudi tistim, ki težko najdejo čas za skupinske vadbe, ali pa tiste, ki potrebujejo vadbo pripravljeno za njihove specifične telesne težave. Tistega, ki okleva, pa bi čimprej vzpodbudila k vadbi, saj je pri meni ta odločitev (da končno nekaj začnem delat za svojo hrbtenico in ostalo telo) bila ena izmed najboljših.

Anica Radej

»Sam pilates mi je prinesel boljšo držo, lažje prenašanje bremen oz. pravilno držo pri dvigovanju in prestavljanju bremen.«

Za pilates sem se odločila zaradi ponavljajočih bolečin v križu. Ker pa je to individualno mi je omogočalo lažjo organizacijo in prilagoditev vaj in ponovitev glede na moje potrebe in želje ter zmogljivosti. Sam pilates mi je prinesel boljšo držo, lažje prenašanje bremen oz. pravilno držo pri dvigovanju in prestavljanju bremen. Za v bodoče sem si zadala cilj redne vadbe in vzdrževanje kondicije.

Pilates bi priporočala vsem, tudi moškim. Miganje in raztegovanje dobro vpliva na telo in duha. Dobro si je vzeti čas zase in nekaj narediti za dobro počutje.

Mihaela Kežman

»Služba, študij, družina in še popoldanski posel mi življenje delajo zelo dinamično in v delih, kjer si lahko stvari prilagodim, mi to zelo ustreza. Zato sem se odločila za individualno vadbo.«

Za pilates sem se odločila, ker sem videla, da moram svoje mišice (predvsem hrbet) okrepiti. Slabe in zakrnjene mišice so mi povzročale bolečine v zgornjem delu hrbta in v vratu. Služba, študij, družina in še popoldanski posel mi življenje delajo zelo dinamično in v delih, kjer si lahko stvari prilagodim, mi to zelo ustreza. Zato sem se odločila za individualno vadbo. Ker jo lahko popolnoma prilagodim svojemu urniku. Nežka mi je tako omogočila max fleksibilnost.

Čeprav sem imela težave v zgornjem delu hrbta in vratu, sem vedno delala vaje za ta del, Nežka pa me je naučila tudi osnov, ki so odlična podlaga za vse vaje. Tako smo začele pri pravilni drži in krepitvi trebušnih mišic. Ko sem se tega naučila, lahko te vaje sedaj tudi med vadbama sama delam, Nežka pa me na naslednjem srečanju popravi in dopolni. To mi zelo ustreza. V tem času sem pridobila večje zavedanje svojega telesa in naučila sem se ga bolje začutiti. Postalo je tudi gibljivejše. Mišice se krepijo.

Nežka tekom vadbe s svojo sproščenostjo vselej prilagaja vaje potrebam. Zelo je fleksibilna. Zabavna. Strokovna. Prepričala me je s pilatesom in upam, da bo postal del moje skrbi zase. Nekaj, kar podarim svojemu telesu in sebi redno. Nežko bi z veseljem priporočila vsakemu.

Tanja Lovrek

Po enem mesecu redne vadbe so bili vidni rezultati in po pol leta tudi spremenjena oblika telesa, sploh »strateškega« dela (v prevodu: zadnjica) in komplimenti na bazenu

Gibanje je nujno, če ob hitrem tempu želiš normalno funkcionirati. Pilates priporočam predvsem, ker je enostavno najboljša vadba za vse starosti, super za vse tiste, ki imajo kakršne koli zdravstvene omejitve ali pa pač samo za tiste, ki malo bolj radi »papamo« in se nam je tekom let nabral kakšen kilogram preveč Zakaj ravno pilates z Nežko? -ker me je naprej prepričala s tem, da mi je omogočila poskusno brezplačno vadbo, po sistemu »pridi, pa se prepričaj, če je to prava vadba zate« -ker so me prepričale ostale uporabnice, ki so govorile, da jim je pilates »spremenil« življenje; priznam, po prvem obisku, sem malo zavijala z očmi in bila zelo skeptična in sem celo Nežki odkrito povedala, da mi je vadba premalo zanimiva in dinamična (prej namreč goreča privrženka aerobike in kasneje zumbe)… Ko pa sem naslednji dan prvič v resnici »začutila« vse mišice v telesu, brez neprijetnega »muskelfibra«, sem se prepričala, da je to prava vadba zame -ker so bili že po enem mesecu redne vadbe vidni rezultati in po pol leta tudi spremenjena oblika telesa, sploh »strateškega« dela (v prevodu: zadnjica) in komplimenti na bazenu -ker se poleg kvalitetne vadbe v skupini zabavamo in tako pustimo službene in privat težave za seboj -ker nas je v letošnji sezoni presenetila s novo ponudbo Hiit pilates, po kateri se počutim res vrhunsko in »on the top of the world«; takih občutkov ti poleg pravih prijateljev in družine daje le malo stvari, vsekakor pa je pilates ena od teh, zato lahko strnem v eno besedo PRIPOROČAM! Slika prej in potem ni potrebna, naj vam samo moj nasmeh pove vse.

Bojana Pleterski

Vadba z Nežko je za vsakogar; tudi če ima kakšne težave, saj v tem primeru vaje prilagodi, da bi težave omilila ali se jim izognila

Na pilates sem začela hoditi pred 4 leti z namenom, da dopolnim svojo rekreacijo, ki je do tedaj zajemala samo anaerobno vadbo. Delo sede in v veliki meri za računalnikom je seveda veliko prispevalo k zakrčenosti in tudi manjši gibljivosti. Redna vadba (sploh odkar hodim 2 krat tedensko) se močno odraža tako pri počutju, gibljivosti in telesni drži. Prav tako ne velja pozabiti na vpliv ojačanega trupa na pravilno tehniko teka. Nadaljevanje te vadbe mi bo pomagalo ostati vitalna in »gibljiva« v zrelejših letih, ki prihajajo. Vsekakor pa tudi upam, da se bom s pilatesom izognila ali vsaj omilila težave s hrbtenico, ki so značilne za današnji način življenja. Vadba z Nežko je za vsakogar; tudi če ima kakšne težave, saj v tem primeru vaje prilagodi, da bi težave omilila ali se jim izognila. Posebej je potrebno še poudariti dobro energijo, veliko smeha med vadbo in tudi dodatnim druženjem. Zato nič oklevati, prijavi se!

Darja Rožac

Pred pilatesom sem poskusila kar nekaj vadb, vendar sem za vsako našla milijon izgovorov, zakaj jaz ne bi hodila na vadbe. Pilates pri Nežki pa ne bi zamenjala za nič na svetu

Pilates ali Nežka. Nežka ali pilates. Oboje. Preden sem začela hoditi na pilates, sem imela težave s hrbtenico in sem razmišljala, da bo treba obiskat zdravnika. Odkar obiskujem pilates so moje težave mnogo mnogo manjše. Pred pilatesom sem poskusila kar nekaj vadb, vendar sem za vsako našla milijon izgovorov, zakaj jaz ne bi hodila na vadbe. Pilates pri Nežki pa ne bi zamudila za nič na svetu. Všeč mi je sproščena vadba ob kateri se mnogokrat tudi veliko smejemo in pozabimo, da sploh telovadimo. Pilates bi priporočila vsem, ki imajo težave s hrbtenico in ki bi radi naredili kaj za svoje zdravje. Nežka in pilates sta zakon.

Jasmina Sanković

Vadba pilatesa mi omogoča, da za nekaj uric tedensko odklopim od vsakodnevnega stresa in si naberem nove energije, obenem pa dobro razmigam svoje telo.

Za pilates sem se odločila predvsem zato, ker sem želela odpraviti slabo držo in občasne bolečine v hrbtenici, pa tudi zato, da naredim nekaj zase, saj sem po dveh porodih dala sebe kar nekako na stranski tir. Vadba pilatesa mi omogoča, da za nekaj uric tedensko odklopim od vsakodnevnega stresa in si naberem nove energije, obenem pa dobro razgibam svoje telo. Opažam, da se mi drža postopoma izboljšuje, in da je moje telo bolj gibljivo, bolečin v hrbtenici več ni. Po končani vadbi se vedno dobro počutim in mislim, da k temu poleg vadbe same veliko prispeva tudi Nežkina podpora, njena pozitivna energija in sproščenost.

Maja Božič

Menim, da bom s pomočjo pilatesa ohranjala splošno zdravje, dobro počutje in seveda gibalne sposobnosti ter z redno vadbo doprinesla k preprečevanju težav s hrbtenico, sklepi, dihanjem, itd.

Več let nazaj, preden sem začela obiskovati pilates, sem nenadoma ugotovila, da živim le še za službo in bore malo naredim zase in za svoje zdravje. Zavedala sem se, da moram nujno nekaj spremeniti. Iskala sem drugačno telovadbo, nekaj za telo in duha. Bila sem izčrpana – tako fizično, kot psihično, brez kondicije in polna kompleksov in izgovorov, češ da sem pri 50. letih že preveč stara in zakrnela, da bi lahko izboljšala koordinacijo, ravnotežje, dihanje, itd. Zaradi slabih prehranskih navad in premalo gibanja sem bila tudi težja, menila sem, da z mladimi, ki so vse športnice ne morem telovaditi, saj me bo sram, ko ne bom mogla kaj narediti. Po priporočilu sinove žene, ki je takrat hodila na vadbo k Nežki, sem se po daljšem »obotavljanju« le odpravila na uro pilatesa. Sprva se mi je vse zdelo malce čudno – dihanje, sopihanje, ki ga nisem mogla ujeti, pa seveda izvajanje vaj, moja okornost, pa…a sem vztrajala, začela opažati pozitivne učinke pri sebi in odhajala domov sproščena in zadovoljna. Postopoma sem si uspela rezervirati čas za moj pilates kar 2x tedensko in tako je še danes; za pilates imam rezerviran čas že vnaprej. Pilates mi je prinesel ogromno in je res vsestranski in za vsakogar, tako za ženske, kot za moške, za starejše, mlajše in nosečnice. S pomočjo pilatesa, vodje Nežke in pilatesk v moji skupini sem dobila najprej veselje do redne vadbe, nazaj zaupanje v svoje telesne sposobnosti, razvila gibčnost in gibalne sposobnosti, premagala težave s hrbtenico in zategnjenost vratu, razvila boljšo držo, ravnotežje, koordinacijo, se naučila pravilnega dihanja in pridobila na kondiciji, moči. V stikih z drugimi se imam lepo, prijetno, tako po vadbi, kot na naših pilates druženjih. Menim, da bom s pomočjo pilatesa ohranjala splošno zdravje, dobro počutje in seveda gibalne sposobnosti ter z redno vadbo doprinesla k preprečevanju težav s hrbtenico, sklepi, dihanjem, itd. Pilates bi priporočila vsakemu, saj verjamem, da bo prav vsakemu, ki se bo odločil zanj, spremenil življenje na bolje. Pilates povezuje generacije. Seveda je zelo pomembno kakšen človek vodi pilates. Naša Nežka je čudovita vaditeljica – nežna, prijazna, a odločna, strokovna in odgovorna. Njene urice minejo v prijetnem vzdušju, njena razlaga je podkrepljena z nazornimi prikazi vaj, upoštevaje posameznika in podprta s popravki v kolikor je to potrebno ter pristnimi humornimi vložki.

Maja R. Kupina

V času druge nosečnosti sem ves čas izvajala pilates, in sem se zato celotno nosečnost počutila odlično in ostala sem fit. Pilates sem obiskovala do konca nosečnosti.

Za pilates sem se odločila po prvi nosečnosti, ko sem se zavedla, da bi bilo dobro povrniti svoje telo v funkcionalno in ga hkrati še okrepiti, da bi bila kos vsakdanjim opravilom (dvigovanje otrok, vozičkanje, nošenje lupinice itd.). Pilates mi je všeč, ker ni tako kot npr. aerobika-norenje, hitenje, koreografija, je bolj umirjen, ampak vseeno na koncu čutiš vse mišice telesa. Z rednimi vadbami pilatesa sem ogromno pridobila: boljšo držo, gibljivost hrbtenice se mi je izboljšala, ojačala sem si medenično dno, kar je zelo pomembno po (zdaj že) dveh porodih. V času druge nosečnosti sem ves čas izvajala pilates, in sem se zato celotno nosečnost počutila odlično in ostala sem fit. Pilates sem obiskovala do konca nosečnosti. Še dan pred porodom sem naredila pilates urico. Zaradi moje službe in načina dela, lahko pride do bolečin v hrbtenici in križu, tako da z rednim izvajanjem, preprečim oz. omilim bolečine. Prav tako pa tudi vsakemu, ki mi potoži o bolečinah v hrbtenici in križu, priporočam pilates. S pilatesom si zares dobro okrepimo in hkrati raztegnemo celo telo.

Jasmina Kozole

Meni je super, ker se vedno zelo dobro počutim po vadbi, tako fizično kot psihično in mi pomaga, da bolje funkcioniram v službi in na splošno.

Pilates je super ker te enostavno zasvoji, ko enkrat obvladaš vaje in razumeš bistvo, kaj ti pilates sploh da. Meni je super, ker se vedno zelo dobro počutim po vadbi, tako fizično kot psihično in mi pomaga, da bolje funkcioniram v službi in na splošno. Zadovoljna sem tudi ker nimam problemov s križem, kot jih ima marsikatera od mojih vrstnic. Pilates priporočam vsem, ki želijo narediti nekaj za svoje telo, pravilno držo in dobro počutje.

A. Hostnik

Izpostavila bi še enega od pozitivnih stranskih učinkov pilatesa…Ko enkrat okrepiš mišice medeničnega dna, so občutja pri posteljnih dogodivščinah še toliko intenzivnejša in prijetna

Ob današnjem tempu življenja ženske pogosto pozabimo nase. Predane smo službenim obveznostim, skrbi za družino, ob vsem tem pa smo nenehno izpostavljene stresu. Odločila sem se, da je že skrajni čas, da naredim nekaj zase, zato sem se pozanimala glede različnih vadb v okolici. Potrebovala sem vadbo, ob kateri se bom lahko umirila, poiskala sebe, obenem pa bi še naredila nekaj dobrega za svoje fizično zdravje. Namreč, po dveh porodih so mišice medeničnega dna oslabele, pojavila se je stresna inkontinenca. Zaradi vsakdanjega stresa, dvigovanja bremen in nerednega gibanja, pa se mi je občutno poslabšala telesna drža, s tem pa so se pojavile bolečine v hrbtenici in križu. Pri pilatesu se umirim, zadiham, se potrudim, da skoncentrirano in pravilno izvajam vaje, ki mi pomagajo k vsesplošnem boljšem počutju in odpravljanju omenjenih tegob. Na sami vadbi pa se širi tako pozitivna energija, da se je veselim že zaradi nasmejanih obrazov vaditeljice kot tudi ostalih udeleženk. Prav lepo nam je skupaj… Izpostavila bi še enega od pozitivnih stranskih učinkov pilatesa… Ko enkrat okrepiš mišice medeničnega dna, so občutja pri posteljnih dogodivščinah še toliko intenzivnejša in prijetna.

Nada Železnik

Po enem letu rednega pilatesa nimam več težav v križnem delu hrbtenice, katere so se mi prej že pojavljale. Počutim se FIT, z več energije, bolj močno in v boljši kondiciji.

Zavedam se, da je telovadba in rekreacija dobra za zdravo telo in duha. Vedno sem rada hodila na rekreacijo, potem pa je prišlo obdobje, ko sem malo lenarila, nisem našla časa. V službi so mi sodelavke z navdušenjem pripovedovale o Nežki in njenem pilatesu, ki ga nisem poznala. Odločila sem se da poizkusim. Nežkine vaje so mi bile takoj všeč. So enostavne, vendar ob pravilnem dihanju (kar Nežka takoj opazi in opozarja), te »enostavne« vaje dosežejo svoj namen pri vseh mišicah naše hrbtenice, medenice, nog -> skratka tistega dela telesa, ki mu je vaja namenjena. Po enem letu rednega pilatesa nimam več težav v križnem delu hrbtenice, katere so se mi prej že pojavljale. Počutim se FIT, z več energije, bolj močno in v boljši kondiciji. Na pilates zelo rada hodim, saj je tam veliko pozitivne energije. Naj omenim, da po napornem dnevu, ko bi se ob osmih ulegla na kavč k počitku, z velikim veseljem raje odhitim na pilates in se domov vrnem prerojena, spočita. Pilates bi priporočala VSAKEMU! Pilates je odlična telovadba za vse generacije. Presenečena sem, v kakšni formi so mlade nosečke in s kako kondicijo se vrnejo po porodu. Za mlade mamice je zelo pomembno, da krepijo svoje mišice, saj prenašanje dojenčka hitro vplivna na hrbtenico in z njo povezane bolečine. Ravno tako je odlična telovadba za ženske v zrelih letih, ker so vaje preproste, enostavne – svoje naredi pravilna tehnika dihanja in izvedba vaj. Pri Nežki mi je pilates všeč in ura mine hitro, da same ne vemo kdaj. Če smo pridne pa dobimo za nagrado še 5 minut »gratis« sproščanja. Zelo smo ji hvaležne!

Polona M.

Na pilates gledam kot na investicijo v svoje telo, da mi omogoča življenje, kot si ga želim živeti. Vadbo z Nežko priporočam vsakomur, ki želi izboljšati držo, odpraviti bolečine, si želi imeti oblikovano telo, potrebuje prilagoditve vaj.

Za pilates z Nežko sem se odločila, po priporočilu prijateljice. Zakaj pilates? Pred tem pilatesa nisem nikoli obiskovala, imam pa nekaj izkušenj z aerobiko, različnimi jogami, tekom in spinningom. Že prva vadba mi je bila všeč, po mojem mnenju so vaje nekoliko podobne jogi, le da vse počneš z napetimi mišicami, kar ima za posledico tudi viden učinek. Naj omenim, da so skupine pilatesa z Nežko manjše, v skupini se ti tako lahko Nežka individualno posveti, prav tako vajo prilagodi posebnostim in zmogljivostim tvojega telesa. Vadbo pa sestavi tako, da je vedno zanimivo, zaradi kombinacij vaj in njihovih nadgradenj, težavnost vaj pa stopnjuje s sezono. Za obiskovanje pilatesa sem se odločila, ker se mi je po dolgem sedenju pojavljala rahla bolečina v predelu hrbtenice. Že po nekaj obiskih se bolečina ni več pojavila. S pilatesom se mi je izboljšala drža, oblikovalo telo, izboljšala se mi je koordinacija, bolj sem ozavestila telo, prav tako se mi je izboljšala prekrvavitev, pridobila sem na mišični masi. Napredek je hiter. Pilates gibe pa sem prenesla v uporabo pri vsakdanjih opravilih. Pilates mi omogoča sprostitev celotnega telesa. Na pilates gledam kot na investicijo v svoje telo, da mi omogoča življenje, kot si ga želim živeti. Vadbo z Nežko priporočam vsakomur, ki želi izboljšati držo, odpraviti bolečine, si želi imeti oblikovano telo, potrebuje prilagoditve vaj. Prav tako vadbo priporočam tistim, ki so naveličani dolgočasnih vadb, potrebujejo spodbudo za vadbo in med vadbo. Si želijo pravilnega prikaza vaj in popravkov. Nežka vaje pokaže, opiše, prilagodi prav tako med izvedbo same vaje popravlja vadeče do pravilne izvedbe. Med vadbo poskrbi za prijetno in pozitivno energijo in obilico smeha. Želim dodati, da nisem navdušena športnica, da se sama k vadbi težko spravim. Ustreza mi vadba v skupini, kjer se med seboj spodbujamo, smejimo in preprosto uživamo v vadbi.

Valerija Z. Maver

Zaradi pilatesa imam sedaj manj bolečin v hrbtenici, boljše ravnotežje, ojačane trebušne mišice in seveda mišice medeničnega dna. Pri pilatesu sem se naučila predvsem pravilne drže.

Za pilates z Nežko sem se odločila, ker sem hotela predvsem ojačati hrbtne mišiče, zaradi bolečin, ki jih imam zaradi poškodbe hrbtenice. Najprej sem hodila 1x tedensko, vendar ni bilo v treh mesecih nobenega učinka, zato sem potem začela obiskovati pilates 2x tedensko in kar hitro so se pokazali boljši rezultati. Zaradi pilatesa imam sedaj manj bolečin v hrbtenici, boljše ravnotežje, ojačane trebušne mišice in seveda mišice medeničnega dna. Pri pilatesu sem se naučila predvsem pravilne drže. Kadar čutim bolečine v hrbtenici, se hitro spravim v pilates držo in bolečina počasi pojenja. Pilates mi bo v nadaljnjem življenju v smislu zdravja prinesel življenje brez bolečin v hrbtenici. Pilates z Nežko je zelo sproščen, tam se veliko nasmejimo in smo dekleta nekako povezane ena z drugo. Zato tisti, ki imate kakršne koli težave s hrbtenico ali z mišicami medenične dna, pri pilatesu z Nežko težave počasi izginjajo. Nežka ima tudi individualen pristop do vseh pilatesk. Če katera karkoli ne zmore, ji prilagodi vajo. Pilates z Nežko je ZAKON.

Ajda Železnik

Pilates je vsaj zame veliko več kot rekreacija, je način življenja. Moje delo včasih zahteva, da veliko časa stojim, velikokrat pa sem ves dan na nogah in “pilates razmišljanje” pomaga varčevati z energijo, vzdrževati lepo držo in preprečevati “musklfiber”.

Na pilates sicer hodim že 10 let, zadnjih 5 let pa hodim k Nežki. Od mojih prejšnjih vaditeljic se razlikuje po tem, da je vedno nasmejana, polna energije in novih idej, takoj si zapomni naša imena. Vsak obisk pilatesa je predvsem zaradi njenega osebnega pristopa ne samo dobra vadba in telesna sprostitev, ampak tudi večer s prijateljico :). Pilates je vsaj zame sicer veliko več kot rekreacija, je način življenja. Moje delo včasih zahteva, da veliko časa stojim, velikokrat pa sem ves dan na nogah in “pilates razmišljanje” pomaga varčevati z energijo, vzdrževati lepo držo in preprečevati “musklfiber”. Tudi v nosečnosti in po porodu mi je bil pilates za sprostitev in varna vadba, saj Nežka obvlada tudi pilates za nosečnice. Priporočam!!!

Darja Preskar

Za pilates sem se odločila, ker sem si nameravala vzeti par mesecev za regeneracijo, brez teka, da si pozdravim poškodbe, učvrstim trup in ohranim moč.

Na pilates sem k Nežki prišla pred 4 leti, ko sem se na višku tekaške sezone ujela v začaran krog tekaških poškodb: vnetje Ahilove tetive, bolečina v križu, boleče stopalo… Do tedaj sem sama doma , ko se je telo oglasilo, izvajala vaje za moč in krepitev trupa, a nisem bila nikoli vztrajna, ker imam v sebi strast po gibanju zunaj, na svežem zraku. Za pilates sem se odločila, ker sem si nameravala vzeti par mesecev za regeneracijo, brez teka, da si pozdravim poškodbe, učvrstim trup in ohranim moč. Če ne bi bila Bojana – tekaška prijateljica, tako vztrajna, bi verjetno že v začetku obupala. Odpor imam do vadbe v zaprtem prostoru in občutek sem imela, da ne delam nič, ker se do konca ure niti zasopla nisem. Do tedaj nisem znala prisluhniti svojem telesu in gibov uskladiti z dihanjem, jih izvajati počasi. Daleč od aerobike in teka, kjer sem vedno vse delala na polno. Prepričal me je Nežkin profesionalni pristop. Redno je preverjala pravilnost izvajanja gibov, nas vztrajno popravljala, razlagala pomen vaje, vzpodbujala. Prve tedne se ni zgodilo nič, nato pa sem kar naenkrat občutila , da je moje telo postalo bolj sproščeno in gibljivo. Kot bi me vsakič nekdo dobro premasiral. Ni se več odzivalo z bolečino. Ponovno sem lahko pričela s tekom , vadbo pilatesa pa sem postopoma opustila, a zgodba s poškodbami se je ponovila. Zadnja leta tek usklajujem s pilatesom . S pilatesom si učvrstim celo telo, predvsem pa mišice trupa, kar deluje kot preventiva pri tekaških poškodbah. Vadba v skupini deklet z Nežko je igriva in prežeta s pozitivno žensko energijo, kar je sprostitev tudi za dušo, ne samo telo. Zame je Nežka zakon!

Prijava na PILATES novičnik

S teboj bom z veseljem delila nasvete in novosti na področju gibanja, zdravega & fit vsakdana,promocijska vabila in ponudbe, ter te nasmejala & navdušila.