Splošni pogoji poslovanja in uporaba spletne strani

TEMELJNE DOLOČBE

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani www.nezkakoritnik.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. S spletno stranjo upravlja Športne storitve, Petra Nežka Koritnik s.p., Cesta 4. julija 59, 8270 Krško, Slovenija (v nadaljevanju Nežka Koritnik). Z uporabo spletne strani se uporabnik oziroma stranka strinja s Splošnimi pogoji poslovanja spletne strani.

Nežka Koritnik si prizadeva za točnost navedenih podatkov in si pridružuje pravico do sprememb. Dopuščena je možnost tipkarskih napak. Fotografije na spletni strani so lahko simbolične. Dekorativni dodatki ob izdelkih na fotografijah so izvzeti iz dobave.

Kakršnakoli uporaba vsebine spletne strani in fotografij je dovoljena le z izrecnim soglasjem Nežke Koritnik. Vse avtorske pravice so pridržane.

VAROVANJE ZASEBNOSTI

Z registracijo na spletno stran uporabnik jamči za točnost navedenih podatkov in zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom do spletne strani dostopal le on (v primeru kršitve, si pridržujem pravico, da onemogočim dostop do tečajev in drugih elektronskih virov, brez vračila kupnine in brez opozorila). Hkrati soglaša, da Nežka Koritnik spletne strani obdeluje podatke za namene poslovnih evidenc, oglaševanja in prilagajanja vsebin uporabniku v skladu s Politiko zasebnosti.

Osebni podatki in pogodbe se hranijo za čas registracije na spletni strani in se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika.

Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne strani se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

SKLENITEV POGODBE

Prodajna pogodba se sklene med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno stranjo. Pogodba je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

CENE

Objavljene cene veljajo za vse stranke. Vse cene so v EUR in ne vsebujejo stroškov dostave. Pridružujemo si pravico do spremembe cen. Spremenjene cene veljajo za nakupe do trenutka sklenitve pogodbe med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno stranjo.

Cenik skupinskih vadb (offline vadbe v živo) velja od 6.03. 2023 dalje.

Veljavnost mesečne karte skupinskih vadb je 30 dni, 3-mesečne 90 (od datuma nakupa – z začetkom katerikoli dan v mesecu), po preteku karte neizkoriščenih ur ni mogoče koristiti. Število obiskov skupinskih treningov pa pomeni, koliko obiskov lahko koristite na poljubnih terminih v času veljavnosti karte, torej v času 1 meseca od dneva nakupa.

Veljavnost nakupa semi/individualne ure je 30 dni od dneva nakupa.
Po preteku karte neizkoriščenih semi/individualnih ur ni mogoče koristiti. Z zdravniškim opravičilom je neizkoriščene semi/individualne ure možno podaljšati še štiri tedne od preteka veljavnosti karte.

Vse karte so neprenosljive in neizmenljive.

Vračilo denarja za neizkoriščene karte ni možno.

V primeru izredne opravičene odsotnosti (bolezen ali poškodba), ki je daljša od 14 dni, se ob pravočasni predložitvi pisne dokumentacije (v roku 7 dni od zadnjega dneva izostanka) karta v dogovoru z vodjo storitev izjemoma podaljša, v primeru dopustov ali podobnih neupravičenih razlogov se karte izjemoma ne podaljšujejo.

V  primeru, da vnaprej veste, da se ne boste mogli udeležiti določenih vadb v tekočem (plačanem) mesecu lahko koristite plačane ure na drugih lokacijah po Posavju v tekočem (plačanem) mesecu/obdobju, potrebna je le predhodna pisna prijava po e-pošti (hello@nezkakoritnik.si) ali po telefonu 040 429 442. Po preteku veljavnosti karte neporabljene ure propadejo.

Če se vadbe v sezoni ne izvajajo zaradi praznikov ali drugih dogodkov (dopust), se veljavnost kart ustrezno podaljša.

Popusti se med seboj ne seštevajo in ne veljajo za podjetja. Vse cene so v EUR.

Z investicijo v kateri koli informacijski proizvod, program, svetovalni paket, drugo storitev ali ponudbo se zavezujete, da boste v opredeljenih rokih opravili dogovorjeno (na primer posredovali določene informacije, nujne za uspešno sodelovanje) oziroma uredili plačilo, zato da bo sodelovanje potekalo brez zapletov, produktivno in v prijetnem vzdušju, in bo vaša celotna izkušnja z našim podjetjem več kot pozitivna.

Vsi informacijski proizvodi, programi in svetovalni paketi podjetja se plačajo vnaprej oziroma skladno s pogoji, predstavljenimi na sestanku, telefonskem ali osebnem, v relevantnem prodajnem pismu oziroma na drugih straneh spletnega mesta.

Cene informacijskih proizvodov, programov in svetovalnih paketov niso predmet pogajanja. Investicija v katerikoli informacijski proizvod, program in svetovalni paket je zavezujoča in NI VRAČLJIVA.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen in programa storitev.

ČLANARINA

Obdobje članarine

Storitev ali njeni deli so na voljo samo s plačano članarino. Glede na vašo izbiro članarine pri nakupu vam bo Nežka Koritnik pošiljala račune (na mesečni, trimesečni ali letni podlagi).

Vaša članarina se bo ob koncu vsakega obdobja samodejno obnovila, in sicer pod enakimi pogoji, razen če jo prekličete ali če jo prekliče družba.

Preklic članarine

Obnovitev članarine lahko prekličete tako, da stopite v stik z družbo. Že plačane članarine za trenutno časovno obdobje ne boste dobili povrnjene, zato boste do storitve lahko dostopali do izteka tega časovnega obdobja.

Računi

Družbi morate posredovati točne in popolne podatke za račun, vključno z vašim polnim imenom, naslovom, državo, poštno številko, telefonsko številko in podatki o veljavnem načinu plačila.

Spremembe članarine

Družba lahko po lastni presoji kadarkoli spremeni članarino. Vsaka sprememba članarine bo stopila v veljavo s koncem takratnega trenutnega obdobja članarine.

Družba vam bo o vsaki spremembi članarine posredovala razumno predhodno sporočilo, tako da boste lahko naročnino prekinili pred veljavnostjo spremembe.

Vaša nadaljnja uporaba storitve po uveljavitvi spremembe članarine predstavlja vaše strinjanje s plačevanjem spremenjenega zneska članarine.

Povračila

Plačane članarine se ne vračajo, razen če tako zahteva zakon.

Nežka Koritnik lahko obravnava določene prošnje za povračilo članarine za vsak posamičen primer, pri čemer odloča po lastni presoji.

Brezplačno preizkusno obdobje

Nežka Koritnik lahko po lastni presoji ponudi naročnino z omejenim brezplačnim preizkusnim obdobjem.

Nežka Koritnik lahko od vas za vpis v brezplačno preizkusno obdobje zahteva vaše podatke za izstavljanje računov.

Če pri vpisu v brezplačno preizkusno obdobje vnesete svoje podatke za izstavljanje računov, vam Nežka Koritnik do izteka brezplačnega preizkusnega obdobja ne bo zaračunavala nobene članarine.

Nežka Koritnik si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni Pogoje brezplačnega preizkusnega obdobja ali prekine takšno ponudbo brezplačnega preizkusnega obdobja.

NAČIN PLAČILA

Na spletni strani lahko plačate po predračunu ali preko PayPal.

Rok za plačilo po predračunu je 3 delovne dni po prejemu predračuna. V kolikor predračun v tem času ni plačan, se smatra, da kupec odstopa od naročila.

Za vsako naročilo prejme kupec račun preko e-mail sporočila.

Vadbe v živo se plačajo po predhodnem dogovoru – z gotovino ali na tekoči račun.

SHRANJEVANJE NAROČILA OZ. POGODBE

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja Nežka Koritnik, Cesta 4. julija 59, 8270 Krško. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov hello@nezkakoritnik.si.

DOBAVA IN DOBAVNI ROK

Izdelki v fizični obliki bodo ob nakupu dostavljeni na vaš izbrani naslov preko Pošte Slovenije oziroma preko kurirske službe. Kupec nosi stroške poštnine. Za izdelke si pridružujemo pravico dobave do 14 delovnih dni, saj vsak izdelek izdelamo po naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

Spletne vsebine vam dobavimo po elektronski pošti na vaš izbrani elektronski naslov po plačilu v roku 24 ur.

Pri nakupu storitve – vadbe v živo, prejmete po elektronski pošti na vaš izbrani elektronski naslov v roku 24 ur potrditev o nakupu, ki služi kot potrdilo o pravici do koriščenja storitve, torej udeležbe na vadbi v vnaprej določenem ali dogovorjenem terminu.

NARAVA TRANSAKCIJE

Z oddajo naročila preko strani se strinjate, da ste FIZIČNA oseba, da kupujete izdelke za lastno uporabo. Obenem se uporabnik zaveda in strinja, da gre za naročilo z nakupom. Pravne osebe nas lahko kontaktirajo preko e-poštnega naslova hello@nezkakoritnik.si ali vpišejo podatke podjetja v okvir Opomba ob spletnem nakupu.

O vseh podatkih o vašem spletnem naročilu boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na hello@nezkakoritnik.si.

SPLETNI NAKUP VADB

Ob nakupu vadb preko spletne strani, dajem Nežki Koritnik s.p. izjavo, da sem

S E Z N A N J E N/- A:

1.

Da je vsaka fizična dejavnost lahko tudi nevarna in da se moram s svojim zdravnikom posvetovati in pridobiti njegovo mnenje o tem, v kakšnem obsegu naj vadim, če se spopadam s težjimi fizičnimi ali psihičnimi zdravstvenimi težavami (npr.: težje bolezni srca in ožilja, astma, sladkorna bolezen, živčno mišične bolezni, pooperativna stanja, epilepsija, resnejše psihične težave, težje oblike odvisnosti, poškodbe hrbtenice) ter da telovadba v vsakdanjem življenju ni primerna za ljudi s psihičnimi motnjami in za ljudi, ki uživajo mamila.

2.

Za ženske: da moram v primeru nosečnosti predložiti potrdilo, da mi zdravnik dovoli vadbo in o tem obvestiti inštruktorja.

3.

Da uporabljam vadbeni prostor in garderobo na lastno odgovornost ter da moram pri vadbi upoštevati navodila inštruktorja, s tem pa prevzemam tudi popolno odgovornost za eventualne poškodbe, ki bi mi nastale v primeru neupoštevanja opozoril in navodil ter ravnanj v nasprotju s točkami 1 – 3 teh izjav.

4.

Da z nakupom in označitvijo okenčka pri nakupu, s katerim potrjujete, da ste prebrali splošne pogoje in se strinjate s pravili. vstopate v pogodbeno razmerje in soglašate, da lahko Nežka Koritnik moje pridobljene osebne podatke uporabi izključno za potrebe dejavnosti z namenom vodenja evidenc in izvrševanja te pogodbe.

ODSTOP OD POGODBE

Elektronski produkti in izdelki po naročilu:

Kupec nima pravice do odstopa od nakupa za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Potrošnik nima pravice do vračila elektronskih storitev, kot so tečaji in drugi elektronski produkti. S trenutkom, ko vam je omogočen dostop do digitalnih vsebin, je Nežka Koritnik svojo pogodbeno obveznost v celoti izpolnila in ste zavezani k plačilu, s tem pa izgubite pravico do odstopa od pogodbe.

Neprevzem naročenih izdelkov se ne šteje kot odstop od pogodbe, temveč kot kršitev pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem.

STVARNE NAPAKE

Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalko v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalki omogočiti, da stvar pregleda.

Če stvar nima lastnosti, potrebnih za njeno običajno rabo, ali prodajalki predhodno znano posebno rabo, ali izrecno dogovorjenih lastnosti, in če je potrošnik v roku iz prejšnjega odstavka pravilno obvestil prodajalko o napaki, lahko od prodajalke zahteva odpravo napake, vrnitev dela kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Stroške z odpravljanjem stvarne napake nosi prodajalka.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Kupec je odgovoren, da z izdelki ravna skrbno in v skladu z njihovim namenom. Prodajalka ne jamči za okvare in poškodbe na izdelku, ki so posledica nepravilne ali neskrbne uporabe.

Upravljalka spletne strani ni odgovorna za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj. Čeprav se trudimo za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu, zanje ne odgovarjamo.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov (škoda), ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

Spletno mesto Nežke Koritnik je sestavljeno iz različnih strani, ki jih upravlja in so v lasti podjetja. Vse pravice so pridržane, razen če posamezne strani spletnega mesta določajo drugače. Podjetje si pridružuje pravico, da občasno, brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje. V kolikor pride do sprememb splošnih pogojev poslovanja, se smatra da se uporabniki, ki uporabljajo spletno stran www.nezkakoritnik.si, strinjajo z njimi. Vsaka sprememba ali izbris splošnih pogojev poslovanja začne veljati takoj, ko je objavljena na spletni strani.

Dostop do spletne strani www.nezkakoritnik.si je lahko včasih prekinjen oziroma začasno nedostopen, zaradi rednega vzdrževanja ali podobnih razlogov. Ponudnik pa si tudi pridržuje pravico, da lahko kadar koli, brez omejitev, spremeni ali ukine poslovanje ali del poslovanja. Poleg tega lahko preneha pošiljati kateri koli del podatkov ali informacij, spremeni ali prekliče kateri koli način prenosa podatkov in hitrost prenosa podatkov, kot tudi vse njihove druge značilnosti

Uporaba spletnega mesta: Na spletnem mestu so lahko povezave do drugih spletnih mest in strani (v nadaljevanju: povezana spletna mesta). Povezanih spletnih mest podjetje ne nadzoruje, prav tako pa ne odgovarja za vsebino povezanih spletnih mest, vključno z vsemi povezavami na njih, ali za spremembe ali posodobitve na njih. Pogoj za uporabo spletnega mesta je vaša zaveza, da ga ne boste uporabljali v namene, ki so v teh splošnih pogojih navedeni kot protizakoniti ali prepovedani.

Spletnega mesta ni dovoljeno uporabljati na načine, s katerimi bi ga lahko kakor koli (p)oškodovali, poleg tega pa ni dovoljeno posegati v uporabo in obiskovanje drugih uporabnikov tega spletnega mesta. Prav tako ni dovoljeno pridobivanje ali poskus pridobivanja materialov ali podatkov na kakršen koli način, ki ni izrecno dovoljen ali na voljo na spletnem mestu.

Izpolnjevanje obrazcev in objavljanje komentarjev na spletnem mestu je zaželeno ob spoštovanju določenih pravil, sicer vaš vnos ne bo odobren, z neprimernim vedenjem pa si boste onemogočili nadaljnje sodelovanje.

Z uporabo spletnega mesta se zavezujete, da NE BOSTE:

  • obrekovali, grozili, žalili ali kako drugače nesprejemljivo postopali proti drugim uporabnikom spletnega mesta ali podjetju,
  • objavljali neprimernih, nezakonitih ali neprimernih tem, imen in informacij;
  •  oglaševali ali ponujali prodaje ali nakupa izdelkov ali storitev za katerikoli poslovni namen, razen če so taka sporočila izrecno dovoljena na posamezni strani spletnega mesta;
  • kršili veljavne zakonodaje in predpisov;
  • na kakršen koli način zavestno škodili drugim uporabnikom ali podjetju, ali jih vznemirjali.
    Pošiljanje nezahtevanih promocijskih sporočil na elektronske naslove, objavljene na spletnem
    mestu, ni dovoljeno.

Podjetje si pridržuje pravico, da iz baze (mejling liste) podjetja brez predhodnega opozorila odstrani uporabnike, ki grobo kršijo te splošne pogoje.

Prav tako si podjetje pridržuje pravico, da kadarkoli razkrije osebne podatke uporabnikov, če to zahteva veljavna zakonodaja, predpisi, pravni postopek ali pristojni organi, oziroma da ureja, zavrne objavo ali odstrani poljubne informacije ali materiale, delno ali v celoti, po svoji lastni presoji. Podjetje ne uveljavlja lastništva nad informacijami, ki jih navedete na spletnem mestu – kar je vedno popolnoma prostovoljno in ni plačljivo, vendar z objavo dovolite uporabo tega, kar ste predložili, v okviru poslovanja, vključno s pravicami – brez omejitve – do: kopiranja, distribucije, prenosa, javnega prikaza, javnega izvajanja, razmnoževanja, urejanja, prevajanja in preoblikovanja predloženega; dovolite pa tudi objavo svojega imena v zvezi s tem, kar ste predložili (denimo priporočilo, mnenje, predlog).

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani. Zbrane osebne podatke bo uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost svojih uporabnikov, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Ponudnik  za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje  pridobljene uporabnikove podatke.

ODPOVED ODGOVORNOSTI


Podjetje ne prevzema nikakršne odgovornosti v zvezi z uporabniško izkušnjo na spletnem mestu nezkakoritnik.si, niti v zvezi z vsebinami in postopki dela s strankami in komunikacije s prijavljenimi v bazo podjetja.

Na nasvete, ki jih prejmete na spletnem mestu (oziroma prek povezav na druge spletne strani in spletna mesta), v informacijskih proizvodih, plačljivih ali brezplačnih, ali v okviru individualnega ali skupinskega svetovanja, se ne zanašajte v zvezi z osebnimi, zdravstvenimi, finančnimi ali pravnimi odločitvami. V teh primerih se posvetujte z ustreznim strokovnjakom, ki vam bo dal nasvet, primeren za vaš položaj.

V največjem obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja, so vse informacije, programska oprema, proizvodi, storitve in povezana grafika na spletnem mestu na voljo “takšne, kot so” brez kakršnega koli jamstva, z izjemo jamstev, izrecno navedenih na spletnem mestu. V največjem obsegu, ki ga dovoljuje veljavna zakonodaja, podjetje ni odgovorno za neposredno, posredno in nenamerno škodo zaradi onemogočene uporabe podatkov s spletnega mesta. Podjetje tudi v nobenem primeru ni odgovorna za pomanjkanje rezultatov s strani uporabnikov spletnega mesta in strank, ko gre za posredovanje znanja prek nasvetov na spletnem mestu, v informacijskih programih in proizvodih oziroma svetovalnih paketih, saj ste za implementacijo/uporabo naučenega in presojo, ali bi vam osebno taka implementacija koristila, odgovorni sami.

MERODAJNO PRAVO


Ti splošni pogoji so podvrženi zakonodaji Republike Slovenije. Morebitne spore rešuje stvarno in krajevno pristojno sodišče Republike Slovenije. Če je kateri koli del teh splošnih pogojev določen kot neveljaven ali neizvršljiv v skladu z veljavno zakonodajo, se smatra, do to neveljavno ali neizvršljivo določbo zamenja veljavna, izvršljiva določba, ki najbolje ustreza namenu prvotne določbe, preostanek splošnih pogojev pa ostane v veljavi.

SPREJETJE SPLOŠNIH POGOJEV


Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s splošnimi pogoji, pišite na elektronski naslov hello@nezkakoritnik.si. Odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času. Če tudi potem ne boste zadovoljni s splošnimi pogoji poslovanja, vas bomo prosili, da prenehate uporabljati spletno mesto nezkakoritnik.si, kajti zadnje, kar bi si želeli je, da bi bili pri nas zaradi česar koli nezadovoljni.

Osebna izkaznica:  Športne storitve, Petra Nežka Koritnik s.p., Cesta 4. julija 59, 8270 Krško, Slovenija Telefon: 040 429 442, e-naslov: hello@nezkakoritnik.si,  kontaktna oseba: Petra Nežka Koritnik